Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

Μακελειό στην Σκωτία: Νεκρός ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι – Έξι τραυματίες

Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή στην Γλασκώβη όπου νωρίτερα σήμερα άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι νεκρός και οι έξι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης ότι η επιχείρηση είναι ακόμα σε εξέλιξη στην οδό West George και καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. Επίσης, καλούν τους πολίτες να μην μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέσω των social media.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε τη θλίψη του για το συμβάν και τη συμπαράστασή του στα θύματα και στις οικογένειές τους.

Επίσης σε μήνυμά της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, χαρακτηρίζει το περιστατικό φρικτό και στρέφει τις σκέψεις της προς όσους ενεπλάκησαν, ενώ επισημαίνει ότι ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, κάνει λόγο για «βαθιά ανησυχητικά νέα» από τη Γλασκώβη, ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας και εκφράζει την στήριξή της στις υπηρεσίες αντιμετώπισης του έκτακτου περιστατικού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By