Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Μακελειό στο Ιλινόι των ΗΠΑ: Πέντε νεκροί και 16 τραυματίες από πυροβολισμούς σε παρέλαση της 4ης Ιουλίου

Πανικός επικράτησε στο Ιλινόι των ΗΠΑ τη Δευτέρα, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ κατά πλήθους σε παρέλαση για την 4η Ιουλίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άτομα.

Από τους πυροβολισμούς στην παρέλαση του Χάιλαντ Παρκ, επίσης, τραυματίστηκαν 16 άνθρωποι ενώ εκατοντάδες παρευρισκόμενοι έτρεξαν πανικόβλητοι για να σωθούν, αφήνοντας πίσω τους καροτσάκια και άλλα αντικείμενα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης πυροβολούσε από μια ταράτσα κτιρίου. Μία ώρα και πλέον μετά τους πυροβολισμούς, το περιστατικό ήταν ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς συλλήψεις ή ταυτοποίηση υπόπτων.

Η αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε τους πολίτες να μην πλησιάζουν στην περιοχή όπου ακούστηκαν πυροβολισμοί, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 4η Ιουλίου και όσους βρίσκονταν ήδη εκεί να διαλυθούν.

Η παρέλαση διακόπηκε ξαφνικά, όταν ακούστηκαν πυρά, μόλις 10 λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει, στις 10 το πρωί τοπική ώρα. Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times.

Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By