Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Μακρή: Τέλος για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα στοιχιζόμουν με Λαφαζάνη

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζανη»

makri

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία έχει τεθεί κατά της συμφωνίας από την πρώτη ψηφοφορία, αποκάλυψε ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια με το κόμμα.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», μια ημέρα αφότου έγινε γνωστό ότι Ελλάδα και Θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία και λίγες ώρες μετά την κατάθεσή της στο ελληνικό κοινοβούλιο, εξέφρασε την πρόθεσή της να μην είναι ξανά υποψήφια με το κόμμα, ενώ υποστήριξε ότι θα στοιχιζόταν δίπλα στον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στοιχιζόμουν δίπλα στον Λαφαζανη», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μακρή.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι τις τελευταίες ώρες η βουλευτής «βομβαρδίζει» τους διαδικτυακούς της φίλους με αναρτήσεις και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, όσον αφορά στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα.

«Μέσα από το τριών ετών ταξίδι μου στην πολιτική είδα τόσες μάσκες και ακόμα και σήμερα αδυνατώ να καταλάβω το γιατί», είναι ένα από τα σχόλια που έκανε.

Σημειώνεται πως για την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δεν υπάρχει κανένα ερώτημα γύρω από την καταψήφιση της συμφωνίας. Τα στελέχη της απορρίπτουν το «σκληρό αντιλαικό μνημόνιο» το οποίο αποδίδουν στην ηγετική ομάδα την οποία όλο και πιο συχνά αποκαλούν «περίκλειστο κόμμα μέσα στο κόμμα».

Το μόνο ερώτημα είναι ποιός θα είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα διαχωρίσουν την θέση τους και θα καταψηφίσουν. Διεργασίες όμως βρίσκονται σε εξέλιξη για το αν η καταψήφιση θα είναι όπως και τις δύο προηγούμενες φορές ή εάν θα προηγηθεί κάποια συντεταγμένη κίνηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Τα στελέχη της θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας παρά την προχθεσινή διαβεβαίωση έχει πάρει την απόφαση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του μνημονίου εάν όπως λένε σκωπτικά του επιτρέψει ο κ. Σόιμπλε ή διαφορετικά να υποχρεωθεί σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού από την παρούσα Βουλή για να συμπληρώσει τις απώλειες της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Τόσο με την δήλωσή του ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης όσο και με την πρωτοσέλιδη άναρτηση στο διαδικτυακό του όργανο, την Iskra, δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Απορρίπτει συνολικά και κατηγορηματικά το τρίτο μνημόνιο με τους πλέον σκληρούς χαρακτηρισμούς. Συνολικά όμως η τοποθέτηση της Αριστερής Πλατφόρμας κινείται ωσάν να αποτελεί διαφορετικό πολιτικό σχήμα και όχι τμήμα του κυβερνητικού κόμματος η ηγεσία του οποίου φέρνει στην Βουλή μία δύσκολη συμφωνία με τους δανειστές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By