Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Μάλι: Δώδεκα ισλαμιστές νεκροί από γαλλικές δυνάμεις στρατού

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρχαν απώλειες από την πλευρά των γαλλικών δυνάμεων

mali-21-01-3

Γαλλικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο βόρειο Μάλι σκότωσαν τουλάχιστον 12 ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή των βουνών Αντράρ ντε Ιφογκά, σε επίθεση που εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπήρχαν απώλειες από την πλευρά των γαλλικών δυνάμεων.

Πηγές του στρατού του Μάλι ανέφεραν ότι η γαλλική επιχείρηση έλαβε χώρα μεταξύ των περιοχών Μπουρεϊσά και Αμπεϊσά. Η ομάδα ισλαμιστών είχε εντοπιστεί μέσω εναέριας παρακολούθησης και δέχτηκε επίθεση από τις γαλλικές χερσαίες δυνάμεις, δήλωσε πηγή προσκείμενη.

Η Γαλλία έχει αναπτύξει περίπου 3.000 στρατιώτες στη χώρα για την αντιμετώπιση των ισλαμιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην έρημο Σαχάρα και την άγονη περιοχή του Σαχέλ, που εκτείνεται προς το νότο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιχείρηση υπό τη γαλλική ηγεσία, που είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του βόρειου τμήματος του Μάλι από μαχητές που συνδέονται με την αλ-Κάιντα, η περιοχή παραμένει έρμαιο βίαιων επεισοδίων από ισλαμιστικές και αυτονομιστικές οργανώσεις, παρά την ανάπτυξη 10.000 στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

By