Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Σίτι: Από τον τίτλο, στον κίνδυνο ποινής αποκλεισμού στο Champions League

Οι ευρύτερες ποδοσφαιρικές αποκαλύψεις του «Football Leaks» τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν στοχοποιήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις οικονομικές ατασθαλίες της Μάντσεστερ Σίτι όσον αφορά τις παραβιάσεις του «Financial Fair Play».

Οι Πολιτες που ούτως ή άλλως είχαν τιμωρηθεί ξανά στο παρελθόν για το ίδιο ζήτημα (απαγόρευση μεταγραφών, χρηματικό πρόστιμο), βρέθηκαν εκ νέου στο στόχαστρο της UEFA και καθώς ο φάκελος για την έρευνα των οικονομικών τους άνοιξε ξανά, πλέον φαίνεται να κινδυνεύουν ακόμα και με ποινή αποκλεισμού από το Champions League.

Σύμφωνα με τους “New York Times”, το κατηγορητήριο θα ισχυριστεί ότι στην προηγούμενη έρευνα η Σίτι ξεγέλασε την αρμόδια επιτροπή της, παραδίδοντας παραποιημένα νούμερα αναφορικά με τα οικονομικά της και ότι το ίδιο συνέβη με ψευδή στοιχεία και στην Αγγλία σχετικά με τις χορηγίες της, ώστε να λάβει την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Το club κλήθηκε σε απολογία, τον περασμένο Απρίλιο στην Ελβετία, αλλά όσα άκουσαν οι Αρχές δεν τους ικανοποίησαν.

Επειδή το ζήτημα ήταν περίπλοκο, η έρευνα δεν δόθηκε στην πειθαρχική επιτροπή, αλλά στην επιτροπή οικονομικού ελέγχου, η οποία έχει ολοκληρώσει την έρευνά της και την παρουσίασε στα αρμόδια όργανα της UEFA, με την εισήγηση να είναι αρνητική για τη Σίτι και να έχει ορίσει ως ποινή την απουσία της από την επόμενη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Βέβαια, εκείνος που θα έχει τον τελικό λόγο της εισήγησης, είναι ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Ιβ Λετέρμ. Ολα αυτά αναμένεται να συμβούν μέσα στη βδομάδα, καθώς ο χρόνος πιέζει όλες τις πλευρές, με τα προκριματικά του Champions League να ξεκινούν τον Ιούνιο.

Ωστόσο, η Σίτι που αρνείται τις κατηγορίες, θα μπορεί να στείλει την υπόθεση στο CAS. Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει αρκετό χρόνο, ώστε να υπάρξει η τελική απόφαση και ενώ τα προκριματικά θα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και εάν η απόφαση της UEFA είναι καταδικαστική και εν συνεχεία το ίδιο κι εκείνη του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η Σίτι θα τιμωρηθεί μεν, αλλά η τιμωρία της θα ισχύσει για τη μεθεπόμενη σεζόν.

Και όλα αυτά ελάχιστες ώρες αφού ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι παίκτες του μέθυσαν με τη σαμπάνια του τίτλου της Premier League.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By