Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μαραθώνια η σύσκεψη στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης  στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου

maximou-megaro_C

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους δανειστές, με την ελληνική πλευρά να δηλώνει αισιόδοξη για πρόοδο των διαβουλεύσεων μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Συνεχίζονται και την Κυριακή οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται και το Σάββατο στο Βέλγιο οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το πρωί συνεδρίασαν τα τεχνικά κλιμάκια για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, των αγορών κ.α., για να πάρει σειρά το απόγευμα η συνεδρίαση των στελεχών του Brussels Group.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές δηλώνουν, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ικανοποιημένες από την πρόοδο των διαβουλεύσεων, επισημαίνοντας πως τείνουν προς την επίτευξη συμφωνιών σε κεντρικής σημασίας τομείς που αφορούν τα επίπεδα του ΦΠΑ, τον δραστικό περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, τη σταδιακή ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν και την Κυριακή, ενώ κοινοτικές πηγές εκτιμούσαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)