Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Μάρδας: Δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα για την άρση των capital controls

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΟΙΚ στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη εξομάλυνση του τραπεζικού συστήματος

mardas

O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι το plan B που αποκάλυψε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, και με βάση το οποίο θα δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ποτέ δεν τέθηκε επί τάπητος σε επίπεδο θεσμικών κυβερνητικών οργάνων και ουδέποτε αποτέλεσε μέρος της οικονομικής πολιτικής.

Επιπλέον ο κύριος Μάρδας σημείωσε ότι ποτέ δεν υπήρξε οιαδήποτε εμπλοκή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε αυτές τις ιδέες, ενώ αποσαφήνισε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός «δεν έχει λάβει υπόψη τίποτε από όλα αυτά».

Παράλλλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δεν θέλησε να σχολιάσει αν οι κινήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη πρέπει να ερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη, λέγοντας λιτά πως αυτό δεν αφορά το οικονομικό επιτελείο.

Αναφορικά με τα δημόσια ταμεία, ο κύριος Μάρδας είπε ότι «έως τώρα ο προϋπολογισμός βγαίνει», προσθέτοντας όμως πως θα πρέπει να δούμε και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών, με δεδομένο ότι ξαναρχίζει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Άξιο αναφοράς είναι ότι δεν αποκάλυψε αν ο ίδιος θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, απαντώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ηγεσία της κυβέρνησης. «Αν αποφασιστεί να τους δω, θα τους δω, αλλιώς δεν θα τους δω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στις τράπεζες, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ταχύτερη δυνατή εξομάλυνση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, όμως τόνισε πως αυτή τη στιγμή «δεν μπορεί να δοθεί χρονοδιάγραμμα» για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)