Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Μάρδας: Με αυτά τα μέτρα θα βρούμε λεφτά για τα δημόσια Ταμεία

Τι δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

mardas

Tους άξονες της κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί το απαραίτητο «μαξιλάρι» εισροών στον προϋπολογισμό παρουσίασε ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Όπως δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής»,  στα μέτρα του υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται τα εξής μέτρα: περικοπή προμηθειών στο Δημόσιο, πάταξη του λαθρεμπορίου στα ναυτιλιακά καύσιμα, καταπολέμηση του παραεμπορίου, αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ, στο οποίο θα ενταχθούν και οι τελωνειακές υπηρεσίες.

Ειδικά για το λαθρεμπόριο στο ναυτιλιακό καύσιμο, ανέφερε πως στόχος είναι να τοποθετηθούν σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια που παραλμβάνουν φορτία από τα διυλιστήρια συσκευές ηλεκτρονικού εντοπισμού.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως ορισμένες από τις παραπάνω παρεμβάσεις θα έχουν άμεση απόδοση στον προϋπολογισμό επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης θα εφαρμοστεί σε βάθος τετραετίας.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, και εστιάζοντας στην κίνηση μαύρου χρήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η τεχνογνωσία για την καταπολέμηση των μαύρων ροών ήδη υπάρχει στη χώρα μας.

Όπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες έχουν στην διάθεση τους όλες τις κινήσεις των λογαριασμών που δείχνουν πως εισάγονται και εξάγονται κεφάλαια προς το εξωτερικό.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By