Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μάρδας: Ο Γκαλμπρέιθ δεν λέει ψέματα

Ποτέ δεν συζητήθηκε η επιστροφή στη δραχμή

mardas

Για τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε πως «δεν λέει ψέματα», αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου»

Τις αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ για το Plan B της κυβέρνησης σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ υποστηρίζοντας ότι «ποτέ δεν συζητήθηκε η επιστροφή στη δραχμή». «Πολλές τέτοιες προτάσεις ακούγονταν σε επίπεδο ακαδημαϊκό, πανεπιστημιακό αλλά ουδέποτε τέθηκαν επί τάπητος σε κυβερνητικό επίπεδο. Δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί κάτι τέτοιο στο ΚΥΣΟΙΠ και να μην διαρρεύσει. Είχατε ακούσει εσείς ποτέ τέτοιο πράγμα;», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Για τον Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, ο Δημήτρης Μάδρας είπε πως «δεν λέει ψέματα», αλλά δεν πήρε εντολή από κανέναν για να εκπονήσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε «επίπεδο εργαστηρίου». «Δεν χρειάζεται να πάρει εντολή και από κανέναν, μπορεί να το κάνει και από μόνος του», πρόσθεσε, σχολιάζοντας τις κινήσεις του συμβούλου του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι δηλώσεις Μάρδα έρχονται μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσίευσή κοινού άρθρου των Γκαλμπρέιθ – Βαρουφάκη στο οποίο υποστήριζαν πως τα σενάρια επιστροφής σε εθνικό νόμισμα είχαν εκπονηθεί κατ” εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού.