Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022

Μάρδας: Ο κόσμος κουράστηκε από τους φόρους

Την άποψη ότι δύσκολα μπορεί κανείς να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύτηκε διατύπωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

mardas

Η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνει και έγινε με έναν τρόπο πρωτόγνωρο είπε ο κ. Μάρδας υποστηρίζοντας ότι «αν κάποιος μετρήσει τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα δύο χρόνια και τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψυχρά θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες».

Κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών οι στόχοι του πρώτου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υφίστανται αν και παραδέχθηκε ότι μετά την περσινή διαπραγμάτευση «έχουμε αποκλίνει» επαναλαμβάνοντας ότι για το λόγο αυτό οδηγηθήκαμε σε εκλογές τον Αύγουστο.

«Υπήρχε ένα πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα σε ό,τι αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής δεν ήμασταν οι μόνοι παίχτες. Αναγκαστήκαμε να αποκλίνουμε από τους στόχους και εκεί οδηγηθήκαμε στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρδας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά, τέλος, την επιβολή των δυσβάταχτων μέτρων για τους πολίτες (π.χ. ΕΝΦΙΑ, μειώσεις στις συντάξεις κτλ) ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε ότι «αυτά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ισχύουν σε βραχυχρόνιο επίπεδο, δεν θα είναι μόνιμα. Ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017», ενώ πρόσθεσε πως «σαφώς ο κόσμος κουράστηκε αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε μια άλλη σιδηροτροχιά θέλει χρόνο».

(Visited 1 times, 1 visits today)