Μπορεί η πληροφορία να «έσβησε» από τα ρεπορτάζ, αλλά το project Μαρινάκη – Βάσκο ντα Γκάμα παραμένει ζωντανό στα παρασκήνια. Τον περασμένο Νοέμβριο, η Telegraph αποκάλυψε πως ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της ιστορικής βραζιλιάνικης ομάδας.
Από τότε, η υπόθεση φάνηκε να παγώνει. Όμως ο ρόλος του Έντου Γκασπάρ, πρώην τεχνικού διευθυντή της Άρσεναλ, ρίχνει φως σε ένα πιθανό υπόγειο πλάνο: να αναλάβει εκείνος τις διαπραγματεύσεις και να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα είσοδο του Μαρινάκη στη Λατινική Αμερική.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας χτίζει σταθερά ένα παγκόσμιο πολυ-κλαμπικό μοντέλο, με Ολυμπιακό, Νότιγχαμ και Ρίο Άβε να λειτουργούν ήδη ως συγκοινωνούντα δοχεία. Η Βάσκο ντα Γκάμα θα αποτελούσε ένα φυσικό επόμενο βήμα, τόσο για scouting όσο και για εμπορική επέκταση.
Αν τελικά προχωρήσει, το πρότζεκτ Μαρινάκη στη Βραζιλία θα είναι πολύ περισσότερα από μια επένδυση: θα είναι στρατηγικό οχυρό στον πιο παραγωγικό ποδοσφαιρικό “πλανήτη” του κόσμου.
sportime.gr