Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Μάρτα Ορτέγκα: Η κόρη του Mr Zara αναλαμβάνει τα ηνία του ομίλου Inditex

Η Inditex έγινε ένας από τους πρώτους μεγάλους «παίκτες» στην αγορά ένδυσης στην Ευρώπη, που έφτασε σε επίπεδα προ της πανδημίας σε πωλήσεις και κέρδη

Σημαντικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα στη διοίκηση της Inditex, με την κόρη του ιδρυτή του ομίλου Μάρτα Ορτέγκα να αναλαμβάνει τα ηνία του πολυεθνικού κολοσσού.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή, τη θέση του παραιτηθέντος προέδρου Κάρλος Κρέσπο, αναλαμβάνει η κόρη του ιδρυτή και μεγαλομέτοχου του ομίλου Inditex, Αμάνθιο Ορτέγκα.

Η Ορτέγκα θα αντικαταστήσει τον Πρόεδρο Πάμπλο Ίσλα, 57 ετών, ο οποίος παραιτείται, ανέφερε η Inditex. Η Μάρτα Ορτέγκα θα μοιράζεται τα καθήκοντα του προέδρου, με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο της Zara, Κάρλος Κρέσπο (ο οποίος παράλληλα θα αναλάβει και τη θέση του επικεφαλής λειτουργίας), τη θέση του οποίου θα αναπληρώσει ο Γκαρσία Μασέιρας.

Ο Ίσλα παραιτείται έπειτα από 17 χρόνια στην εταιρεία, όπου ήταν αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πριν γίνει εκτελεστικός πρόεδρος το 2011.

Πρόκειται για μία πολυαναμενόμενη «αλλαγή φρουράς» σύμφωνα με την οποία η 37χρονη κόρη του ιδρυτή αρχίζει να αναλαμβάνει τη διαχείριση της μεγαλύτερης αλυσίδας ρούχων στον κόσμο. Υπήρξε έντονη φημολογία για πάνω από ένα χρόνο ότι ο ϊσλα ήθελε να προχωρήσει.

Την ίδια ώρα, η Μάρτα Ορτέγκα έβγαινε σιγά σιγά στο προσκήνιο και αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στην επιχείρηση, που ιδρύθηκε από τον πατέρα της Αμάνθιο, ο οποίος είναι σήμερα 85 ετών και κατέχει το 59% των μετοχών.

Η Inditex έγινε ένας από τους πρώτους μεγάλους «παίκτες» στην αγορά ένδυσης στην Ευρώπη, που έφτασε σε επίπεδα προ της πανδημίας σε πωλήσεις και κέρδη, καθώς μητρική εταιρεία των Zara επωφελήθηκε από τις διαδικτυακές πωλήσεις. Τα κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν στο εξάμηνο έως τον Ιούλιο, σύμφωνα με την εταιρική ανακοίνωση.

«Πάντα έλεγα ότι θα αφιέρωνα τη ζωή μου στο να οικοδομήσω την κληρονομιά των γονιών μου, κοιτάζοντας το μέλλον και μαθαίνοντας από το παρελθόν», δήλωσε η 37χρονη Μάρτα Ορτέγκα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By