Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022

Μασκ: Περνά στην αντεπίθεση – Κατέθεσε αγωγή κατά του Twitter

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας άρχισε μία μακρά πτωτική περίοδος στις αγορές, κατά την οποία οι μετοχές τόσο της εταιρείας του Μασκ, Tesla, όσο και του Twitter σημείωσαν σοβαρές απώλειες

Συνέχεια στην κόντρα του με το Twitter αποφάσισε να δώσει ο Έλον Μασκ με μία ανταγωγή, οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν δει ακόμη το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το CNBC, δεν είναι σαφές εάν ο ίδιος ο Μασκ ζήτησε από του δικαστήριο να κρατήσει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της ανταγωγής. Ο ίδιος πάντως δεν έχει διστάσει σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, συνεντεύξεις και αναρτήσεις στο ίδιο το μέσο να ασκήσει δριμύτατη κριτική στο Twitter, το οποίο και κατηγορεί πως δεν αποκαλύπτει την έκταση των ψεύτικων λογαριασμών.

Στις 25 Απριλίου το Twitter και ο Μασκ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για εξαγορά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης από τον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη έναντι περίπου 44 δισ. δολαρίων. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας άρχισε μία μακρά πτωτική περίοδος στις αγορές, κατά την οποία οι μετοχές τόσο της εταιρείας του Μασκ, Tesla, όσο και του Twitter σημείωσαν σοβαρές απώλειες.

Πολύ γρήγορα ο Μασκ άρχισε να κατηγορεί ότι το Twitter ότι αποκρύπτει την αλήθεια για τον αριθμό των spam και bots στην πλατφόρμα του καθώς και ότι εμποδίζει την πρόσβασή του στις σχετικές πληροφορίες, κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τους όρους της συμφωνίας. Τελικά πριν από λίγες εβδομάδες ο Μασκ ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη συμφωνία. Το Twitter απάντησε με αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν υφίσταται λόγος ακύρωσης της συμφωνίας και το ίδιο θα πρέπιε να αποζημιωθεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By