Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μαυρωτάς: Να ληφθούν μέτρα για τα φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους

Ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά

pegasus_LARGE_t_1041_106497496

Για τα φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους, απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η ερώτηση, κατατέθηκε με αφορμή τα τελευταία θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου αλλά και «τα ανεπίτρεπτα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της Super League».

«Πρόεδροι ιστορικών ομάδων να συμπεριφέρονται σαν χούλιγκανς χρησιμοποιώντας εκφράσεις και πρακτικές πεζοδρομίου» περιγράφει ο βουλευτής και αναρωτιέται «αν αυτή είναι η συμπεριφορά των προέδρων, πώς περιμένουμε από τους φιλάθλους να δείχνουν κόσμια συμπεριφορά».

Αν το παράδειγμα που έρχεται από την κορυφή είναι ο τσαμπουκάς, οι βρισιές, οι χειροδικίες και οι απειλές, μην παραπονιόμαστε μετά για τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρει ο βουλευτής και ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει, μεταξύ άλλων, αν:

• Σκοπεύει να μεριμνήσει και να πιέσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση της εγκατάστασης και λειτουργίας των συστημάτων ηλεκτρονικής εποπτείας αθλητικών εγκαταστάσεων για τον εντοπισμό των υποκινητών και δραστών επεισοδίων

• Αν θα ζητήσει την αποκλειστική είσοδο των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους μόνο μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης και αν θα συνδράμει τον αρμόδιο εισαγγελέα ώστε να σχηματισθούν σχετικές δικογραφίες με κατηγορούμενους για βαρύτατα τελεσθέντα αδικήματα.

«Βρισκόμαστε στη μέση του 2ου γύρου του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League και με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα κακή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, σκοπεύει ο κ. υπουργός οι όποιες αποφάσεις του για την αντιμετώπιση της βίας να ισχύσουν άμεσα με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος;», ερωτά επίσης ο κ. Μαυρωτάς, ο οποίος ζητάει να τιμωρηθούν και όποιοι παράγοντες ομάδων είναι οι ηθικοί αυτουργοί της βίας στα γήπεδα.

By