Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Max Levchin, PayPal: “Αυτές οι Startups θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν λόγω της πανδημίας”

Ο συνιδρυτής της Paypal και της Affirm, Max Levchin, δήλωσε χθες ότι το στάδιο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται μία Startup παίζει καθοριστικό ρόλο στο αν αυτή τελικά θα καταφέρει να επιβιώσει από την οικονομική κρίση που δημιουργεί η πανδημία.

“Νομίζω ότι είναι η καλύτερη στιγμή για μία Startup προχωρημένης ανάπτυξης, καλά χρηματοδοτημένη, επειδή ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος… ή ίσως είναι η στιγμή… να οικοδομήσει κανείς κάτι πραγματικά εκπληκτικό”, είπε χαρακτηριστικά ο Levchin στο CNBC.

Για εταιρείες που βρίσκονται σε μία μεσαία φάση ανάπτυξης, η κατάσταση είναι δυσκολότερη, συμπλήρωσε. “Σε αυτές τις περιπτώσεις, στις μη κερδοφόρες Startups που βρίσκονται σε φάση Β’ Γύρου χρηματοδότησης, ο επενδυτής έχει να πάρει μία απόφαση – Θα συνεχίσω να επενδύω χρήματα ή θα αποσυρθώ; – οπότε εκεί πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πιο σκληρή”.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας εξήγησε ότι οι οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για ανθρώπους με εξαιρετικές ιδέες. “Είναι σίγουρο ότι δεν κάνουν πολλοί όνειρα αυτή τη στιγμή, γιατί οι περισσότεροι προσπαθούν απλώς να επιβιώσουν. Οπότε αν μπορείς να βγεις μπροστά με μία καταπληκτική ιδέα… αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσεις μια εταιρεία”, είπε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By