Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Μαξίμου: Ευρεία διυπουργική σύσκεψη την Τετάρτη για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό ζήτημα προβληματίζει ιδιαίτερα τους ιθύνοντες

Megaro Maximou

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εξεταστεί το μεταναστευτικό ζήτημα.

Θα συμμετάσχουν οι υπουργοί, τα χαρτοφυλάκια των οποίων σχετίζονται με τη διαχείριση του προβλήματος.

Το μεσημέρι της Τρίτης, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών, Πέτρο Μολυβιάτη. Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον κ. Μολυβιάτη, νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος επανέλαβε την ανάγκη για άμεση σύγκλιση συνόδου κορυφής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι το μεταναστευτικό ξεπερνά την Ελλάδα, και παρατήρησε ότι ολόκληρη η Ευρώπη δίνει εξετάσεις, όχι μόνο η χώρα μας.

«Ως χώρα δεν ανταποκριθήκαμε πάντα στις υποχρεώσεις τις οποίες είχαμε» ανέφερε, ωστόσο σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι και να κατανοήσουμε ότι τέτοιου είδους μεταναστευτικές ροές, δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν».

«Τα προβλήματα δεν οφείλονται μόνο σε αδυναμίες της ελληνικής κρατικής μηχανής, αλλά σε ένα είδος ανωτέρας βίας, το οποίο μας εμποδίζει να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας» πρόσθεσε. Υπενθύμισε, τη σύγκληση της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, για το μεταναστευτικό, στις 14 Σεπτεμβρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By