Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Μαξίμου: Εξαιρετικής σημασίας για τη Λέσβο η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τι αναφέρουν αναλυτικά κυβερνητικές πηγές

megaro maximou

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι « ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο», χαρακτηρίζοντας εξαιρετικής σημασίας την επίσκεψη των πνευματικών ηγετών της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «με μία εξαιρετικής σημασίας επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα – δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες – για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων.

Προσθέτουν επίσης ότι «κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της».

Σημειώνουν, παράλληλα, ότι «πέραν της στάσης του στο Προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό».

Η επίσκεψη των πνευματικών ηγετών της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Λέσβο θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By