Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Μαξίμου: «Η Ν.Δ. έχει υιοθετήσει πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής»

Τι απαντά η Νέα Δημοκρατία

tsipras maximou

Το Μαξίμου κάνει λόγο για πολιτικό σχέδιο αντιδημοκρατικής εκτροπής που έχει η υιοθετήσει η Νέα Δημοκρατία ενόψει και της συγκέντρωσης των «Παραιτηθείτε» την Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Αναφέρει μάλιστα ότι πρόκειται για σχέδιο που «είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

«Αναρωτιόμαστε με ποια Κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;» διερωτάται η ΝΔ σε απάντησή της.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει υιοθετήσει ένα πολιτικό σχέδιο, βασικός άξονας του οποίου είναι το σχήμα: «οικονομική δυσκολία + αντιδημοκρατική εκτροπή = κοινωνική ένταση». Το σχέδιο αυτό είναι πολύ της μόδας, αυτή την περίοδο, εναντίον αριστερών κυβερνήσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου».

Επειδή το σχέδιο αυτό δεν κολλάει στην ελληνική πραγματικότητα, συνεχίζει το Μαξίμου, η ΝΔ προσπαθεί με το ζόρι να προσαρμόσει την πραγματικότητα στο σχέδιό της. Έτσι, μια ημέρα πριν από την κινητοποίηση των απίθανων «παραιτηθείτε», σπεύδει να ανακαλύψει κλίμα «αντιδημοκρατικής εκτροπής» και «οικονομικής δυσπραγίας», (παρακάμπτοντας φυσικά την περίοδο 2010 – 2014) ώστε να το συνδέσει με το αυριανό αντικυβερνητικό event και να της βγει το αφήγημα.

«Η ανόητη και εκβιαστική τακτική, είναι το μόνο που απομένει στην Νέα Δημοκρατία, καθώς όλα τα προηγούμενα σχέδιά της έχουν χρεοκοπήσει. Όσο και αν μάτωσε η ΝΔ για το αντίθετο, η αξιολόγηση έκλεισε, η κυβέρνηση δε αντιμετώπισε κατάσταση πολιτικής κρίσης και το αίτημα για εκλογές («φύγετε» ήταν εκείνο) εκφυλίστηκε σε πολιτικό ανέκδοτο. Το μόνο που της απομένει, πλέον, είναι η «φυγή προς τα εμπρός δια της κοινωνικής εντάσεως». Είναι ο μόνος τρόπος να ανακοπεί, στην αρχή της, μια περίοδος πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης, που η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίησή της» προσθέτει η κυβέρνηση, και συνεχίζει: .

«Πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο σχέδιο; Ναι. Επικίνδυνο για την νοημοσύνη, την κριτική σκέψη και την αισθητική των πολιτών. Κατά τα λοιπά πρόκειται για ένα σχέδιο άκρως γραφικό, βγαλμένο από τις καλύτερες παραδόσεις της πολιτικάντικης υποκρισίας και ανυποληψίας, γνήσιο τέκνο της πολιτικής απελπισίας και του ανυπόφορου επικοινωνιακού ερασιτεχνισμού που διακρίνουν την Νέα Δημοκρατία».

«Η σταθερή στήριξη που απολαμβάνουν – για ευνόητους λόγους – από μεγάλη μερίδα του μιντιακού κατεστημένου, τους παρασύρει σε αφελείς και μεγαλόστομες ανοησίες, τις οποίες δεν πιστεύουν ούτε οι ίδιοι. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια» καταλήγει η κυβέρνηση.

Η απάντηση της ΝΔ

«Αναρωτιόμαστε με ποια Κυβέρνηση ανά τον κόσμο αισθάνεται ότι ταυτίζεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με της Βενεζουέλας μήπως;» διερωτάται η ΝΔ, απαντώντας στο Μαξίμου.

«Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση είναι φανερό ότι βρίσκεται εκτός τόπου και εκτός χρόνου. Δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους πολίτες και απαντά μέσω πηγών από τα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία» συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του παραμένουν απομακρυσμένοι από τα προβλήματα των πολιτών, που οι ίδιοι δημιούργησαν με τα ψέματα και την ανικανότητά τους. Προκαλούν τους πολίτες που τους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στην πιο ανίκανη, δογματική και καθεστωτική Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά» τονίζει, η ΝΔ, και συμπληρώνει:

«Όλοι γνωρίζουν τις σχέσεις τους με τη διαπλοκή, όλοι γνωρίζουν ότι κερνάνε καφέ εκείνους που κατά τα άλλα καταγγέλλουν ως διαπλοκή. Αυτή είναι η Κυβέρνηση. Συνασπισμός του ψέματος, της ανικανότητας και της διαπλοκής.»

Eστία αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ξεσπάσει νωρίτερα και μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΝΔ για πρακτικές υποβάθμισης της λειτουργίας της εθνικής αντιπροσωπείας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By