Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Μαξίμου: Ας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ, εάν ανησυχεί για τη στήριξη της κυβέρνησης

Νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Αφορμή σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται ότι ποτέ στη Μεταπολίτευση δεν υπήρξε κυβέρνηση μειοψηφίας και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού καλεί τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, εάν έχει απορίες για τη στήριξη της Βουλής.

«Η ΝΔ και ο κύριος Μητσοτάκης, που ζητούν παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές κάθε δεύτερη μέρα εδώ και τρία χρόνια, σήμερα δήθεν ανησυχούν για την πολιτική αστάθεια… Η υποκρισία στο μεγαλείο της» αναφέρεται στη γραπτή ανακοίνωσή και συνεχίζει:

«Αν όμως έχουν ειλικρινείς απορίες για τη στήριξη της Βουλής στην κυβέρνηση, δεν έχουν παρά να δοκιμάσουν, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σε μία περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος τη βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ.

«Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By