Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022

Μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές ΝΔ

Ο αριθμός των 250.000 ψηφοφόρων θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί

nd1

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ προσέρχονται μαζικά στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Περί τις 12 το μεσημέρι, η εικόνα που είχαν οι επιτελείς της Συγγρού, ήταν ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει 110.000 άτομα και η προσέλευση, βοηθούντος και του καλού καιρού, συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς.

Όπως εκτιμούν στη ΝΔ, εάν τα πρωινά νούμερα αποτελούν ένδειξη για το ποσοστό της συμμετοχής, τότε ο αριθμός των 250.000 ψηφοφόρων θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεπεραστεί, ενώ δεν αποκλείτεται -τουναντίον- να επιτευχθεί και το «ορόσημο» των 300.000 ψηφοφόρων, που έχει τεθεί από τη «γαλάζια» παράταξη, ώστε η εκλογική διαδικασία να δώσει νέα δυναμική στο κόμμα.

nd1

Καθώς φαίνεται, οι ψηφοφόροι της ΝΔ «συσπειρώθηκαν» μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας της 22ας Νοεμβρίου, απαντάς με τον τρόπο αυτό στις συνεχείς εκκλήσεις των υποψηφίων προέδρων, προκειμένου να προσέλθουν στις κάλπες.

Αυτό, ωστόσο, που εκτιμάται από παράγοντες με γνώση της εικόνας στο εσωτερικό του κόμματος, είναι ότι η αθρόα προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έχει σαν στόχο να στείλει «μήνυμα» στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, ότι δεν θα μείνει ο μοναδικός «παίκτης» στο πολιτικό «πόκερ» και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αποκτήσει εκ νέου δυναμική φωνή, παρεμβαίνοντας στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται.

nd

(Visited 1 times, 1 visits today)
By