Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Μαζική συμμετοχή στο πανεργατικό συλλαλητήριο (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

Μαζική ήταν η συμμετοχή στο παναπεργιακό συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Από τις 11 το πρωί, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα, ενώ αισθητή ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο το αδιέξοδο της στρατηγικής τής υποταγής και της υποτέλειας στις πιο παράλογες εντολές και επιθυμίες της τρόικας. Σήμερα επιβεβαιώνεται το αδιέξοδο της στρατηγικής του καλού και υπάκουου μαθητή που έχει επιλέξει η κυβέρνηση Σαμαρά εδώ και δυόμισι χρόνια. Και δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ χειρότερη θέση από αυτήν που ήμασταν το 2012», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου συμμετείχε στη συγκέντρωση.

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

Μαζική ήταν και η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα, παρουσία του γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. «Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση, κανείς πλέον δε μπορεί να ζήσει με ψίχουλα. Το ΚΚΕ θα δώσει όλες του δυνάμεις για ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, για την αλλαγή των συσχετισμών -των πολύ αρνητικών συσχετισμών- μέσα στο εργατικό κίνημα, σε αρχαιρεσίες, στις εκλογές, ενάντια σε όσες ηγεσίες υπονομεύουν τη λαϊκή πάλη, υπονομεύουν τη λαϊκή συμμετοχή», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

Από τη μεριά της, η ΑΔΕΔΥ ζητεί η απεργία να γίνει «καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιδραστικά μέτρα».

Η ΓΣΕΕ έδωσε νέο ραντεβού για συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, στις 17:00.

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

sylallhthrio - apergia - gsee - adeddy

(Visited 1 times, 1 visits today)
By