Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

McLaren 765LT: Το νέο δημιούργημα του Woking

Η McLaren αποκαλύπτει το νέο της μοντέλο, 765LT, που αποτελεί ουσιαστικά την ισχυρότερη έκδοση της γκάμας «Long Tail».

Η εξωτερική εμφάνιση της νέας 765LT είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστή, με αρκετά στοιχεία από carbon. Οι προφυλακτήρες έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με την 720S και φέρει έναν αξιοσημείωτο διαχύτη. Βέβαια, όλα τα «φώτα» πέφτουν πάνω στην ενεργή αεροτομή και το σύστημα αεροφρένων που εξοπλίζεται με σκοπό την πιο αποδοτική ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, καθώς και την υψηλότερη κάθετη δύναμη (downforce).

Η νέα 765LT πατάει επάνω σε πολύ ελαφριές ζάντες και τα κεραμικά φρένα προέρχονται από την κορυφαία Senna, που είναι κατά 60% πιο δυνατά από τα απλά κεραμικά. Ακόμα, κατά 40% πιο ελαφρύ είναι το σύστημα εξαγωγής και στο πρόγραμμα αδυνατίσματος μπήκαν και τα σπορ καθίσματα, τα οποία ζυγίζουν και τα δύο μόλις 18 κιλά. Επίσης, από την καμπίνα αφαιρέθηκε ο κλιματισμός και ένα μέρος του ηχοσυστήματος, αλλά παραμένει η η οθόνη αφής 8 ιντσών στο ταμπλό. Κάτω από το καπό υπάρχει ο 4λιτρος twin-turbo V8 κινητήρας, ο οποίος έρχεται με αλουμινένια πιστόνια και αρκετές επιπλέον μηχανολογικές τροποποιήσεις. Χάρη σε αυτές, η απόδοση φτάνει τους 765 ίππους και τα 800 Nm ροπής. Συνδυάζεται με το βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, προσφέροντας -σύμφωνα με την εταιρεία- 15% πιο γρήγορες αλλαγές από την 720S. Αναφορικά με τις επιδόσεις της νέας 765LT, τα πρώτα 0-96 km/h έρχονται σε 2,7 sec και η μέγιστη ταχύτητα που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι τα 330 km/h.

Το συνολικό βάρος του μοντέλου είναι 1.229 κιλά, δηλαδή είναι κατά 79 κιλά πιο ελαφρύ από την 720S. H παραγωγή του περιορίστηκε στις 765 μονάδες και οι πρώτες παραγγελίες έχουν δρομολογηθεί για τον Σεπτέμβριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By