Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Με ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ η Ferrari Purosangue

To πολυαναμενόμενο πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari αναμένεται να τροφοδοτείται με τον εμβληματικό V12 κινητήρα.

Όπως μας έχει δείξει η ένδοξη πορεία της φίρμας του Μαρανέλο, το 12κύλινδρο σύνολο αποτελεί ζωτικό κομμάτι για το DNA της. Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι με το ίδιο μοτέρ θα εφοδιάζεται και το πρώτο SUV της μοντέλο, Pursangue.

Tις μέχρι τώρα φήμες επιβεβαίωσε το αφεντικό της εταιρείας, Benedetto Vigna, ο οποίος δήλωσε ότι εξετάστηκαν διάφορες επιλογές, όμως ήταν ξεκάθαρο ότι ο V12 ήταν ο καλύτερος συνδυασμός για τις επιδόσεις και την οδηγική εμπειρία.

Αν και η Ferrari τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με πρόσφατο παράδειγμα την 296 GTB και τον υβριδικό V6 κινητήρα, ο V12 είναι μάλλον μία επιβεβλημένη επιλογή για την Purosangue που θα έχει απέναντί της αντιπάλους όπως οι Lamborghini Urus και Bentley Bentayga.

H Ferrari είχε ήδη ανακοινώσει ότι συνεχίζει την εξέλιξη του κλασικού V12 με την κωδική ονομασία F140. Στην Purosangue αναμένεται να είναι μία εξέλιξη αυτού του κινητήρα ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Enzo το 2002.

Ο κινητήρας αυτός στην τελευταία του γενιά τοποθετείται ήδη στις 812 Competizione και Daytona SP3 αποδίδοντας 840 ίππους και ροπή 697 Nm.

Νεότερη ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ferrari επιβεβαιώνει ότι ο V12 θα βρίσκεται κάτω από το καπό της Purosangue. Όπως λέει το σχόλιο «o V12 ήταν πάντα μέρος του DNA μας. Μία νέα Ferrari έρχεται, φτιαγμένη χωρίς συμβιβασμούς, μία γνήσια Ferrari στην καρδιά. Με δύναμη από τον εμβληματικό V12 κινητήρα μας. Μείνετε συντονισμένοι».

Η Purosangue αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα μετά το πρώτο 6μηνο της χρονιάς, ενώ οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν στους πρώτους μήνες του 2023, ενώ αναμένεται να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της εταιρείας σε νέα επίπεδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By