Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Και τέταρτος Ελληνας στους νεκρούς του Norman Atlantic

Με C-130 στην Αθήνα έφτασαν 23 διασωθέντες

norman-atlantic-2

Οι ιταλικές αρχές φέρεται να ενημέρωσαν τις ελληνικές ότι ταυτοποιήθηκε και τέταρτος έλληνας ανάμεσα στα θύματα του Norman Antlantic.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί και η οικογένεια του θύματος προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.

Εν τω μεταξύ στην Πάτρα έφτασαν την Πέμπτη τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic ενώ δόθηκε εντολή στις ελληνικές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα Ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Αδριατικής.

Οι εννέα έλληνες αγνοούμενοι σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή του Λιμενικού ήταν:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», έφτασαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 23 διασωθέντες του Norman Atlantic.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς διασωθέντων με αεροσκάφος C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε, έπειτα από επίσημη ενημέρωση που είχε από τις ιταλικές αρχές, ότι ο επίσημος αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic ανέρχεται στους δέκα.

Η ενημέρωση, σύμφωνα με το υπουργείο, έγινε έπειτα από έντονο διάβημα στο οποίο προέβη το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης.

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι στιγμής είναι 10, εκ των οποίων τρεις είναι οι Έλληνες που έχουν ταυτοποιηθεί, τέσσερις οι ταυτοποιημένοι αλλοδαποί και δύο ακόμη μη ταυτοποιημένοι» αναφέρει το υπουργείο.

Ωστόσο, το υπουργείο στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που του έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By