Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Με δίλιτρο κινητήρα η νέα Mercedes-AMG GT

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που προέρχονται από τα κεντρικά γραφεία στο Affalterbach και αφορούν την γκάμα των μοτέρ της νέας GT, θα υπάρχουν κοινά σημεία με τα αντίστοιχα της τρέχουσας γενιάς της SL-Class.

Πιο συγκεκριμένα, το πανέμορφο κουπέ της Mercedes-AMG θα συνδέεται άμεσα με το απόλυτο hot hatch της γερμανικής φίρμας, την A 45. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει η επιλογή του δίλιτρου turbo κινητήρα που θα συνδυάζεται και με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα που θα προσθέτει επιπλέον ισχύ.

Τα στοιχεία που έχουμε από την αντίστοιχη νέα SL, τη Mercedes-AMG SL 43 είναι αποκαλυπτικά. Η ισχύς είναι 381 ίπποι και η ροπή 480 Nm, ενώ με το 48V σύστημα προστίθενται για μικρό χρονικό διάστημα επιπλέον 14 ίπποι.

Η AMG για την SL 43 κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα που φτάνει τα 275 χλμ./ώρα, οπότε και είναι ασφαλές να θεωρούμε πως η επόμενη AMG GT 43 που θα διαθέτει και μικρότερο βάρος, θα είναι έως και 2 δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορη στην επιτάχυνση. Σε ότι έχει να κάνει με την τελική ταχύτητα, δεν θα μας κάνει εντύπωση το να αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα.

Ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν αρκετά ψηφιακά σκίτσα, με τα οποία αποδίδεται εξαιρετικά το τι περιμένουμε να δούμε από το νέο μοντέλο της Mercedes-AMG. Το θετικό είναι πως η δίλιτρη εκδοχή της AMG GT θα είναι μόνο μια έκδοση, καθώς μέσα στους επόμενους μήνες, θα διατεθεί και με το V8 τετράλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα, η απόδοση του οποίου θα είναι πάνω από 830 ίπποι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By