Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Με δύο διαφορετικά κείμενα Αθήνα- δανειστές στο Eurogroup

Η ελληνική πλευρά κατέθεσε το κείμενο με τις προτάσεις της

eurogroup

Οριστικοποιήθηκε, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές από τις Βρυξέλλες, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών, το προσχέδιο σκοπιμότητας, όπως χαρακτηρίζεται από τα διεθνή μέσα, που θα σταλεί στο Eurogroup ως βάση συζήτησης για μια ενδεχόμενη συμφωνία. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές θα παρουσιάσουν ξεχωριστό κείμενο αφού καμία πλευρά δεν φαίνεται να υποχωρεί από τις θέσεις της.

Μάλιστα, η συνεδρίαση του Eurogroup που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 14.00, μετατέθηκε χρονικά κατά μισή ώρα και θα ξεκινήσει στις 14.30 για να εγκριθεί το κείμενο προηγουμένως από το Euroworking group.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ΜΝΙ, δεν υπάρχει πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η απειλή ενός τελεσιγράφου για την Ελλάδα, ενώ σημειώνει ακόμα ότι αν σήμερα δεν υπάρξει συμφωνία, είναι πιθανό να συνεδριάσει το Eurogroup εκ νέου το Σάββατο.

Νωρίτερα, περίπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης, ξεκίνησε ο νέος γύρος διαβουλεύσεων σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο με στόχο να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup ενώ είχαν προηγηθεί στις 7 οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες σύμφωνα με κοινοτική πήγη ήταν «εποικοδομητικές».

Το χρονικό περιθώριο για κατάθεση συμφωνίας από την πλευρά της Ελλάδας έχει οριστεί αυστηρά για τις 12 το μεσημέρι.

By