Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Με ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη τη χώρα κλείνουν την αξιολόγηση

Αυτό που μπλόκαρε τη δόση από το Eurogroup, ήταν η διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα – Καθώς φαίνεται, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια, θεωρήθηκαν επαρκείς κι έτσι η Κομισιόν θα εισηγηθεί στο EuroWorking Group την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης

«Το τελευταίο προαπαιτούμενο για την τρίτη αξιολόγηση κλείνει (πλειστηριασμοί). Ίσως να έχουμε έγκριση ήδη από σήμερα από το EuroWorking Group» ανέφεραν, λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ, ευρωπαϊκές πηγές.

Ως γνωστόν, το τελευταίο προαπαιτούμενο, που μπλόκαρε τη δόση από το Eurogroup, ήταν η διεύρυνση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η επέκτασή τους σε όλη τη χώρα. Καθώς φαίνεται, οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν σήμερα από την ελληνική πλευρά στα τεχνικά κλιμάκια, θεωρήθηκαν επαρκείς, κι έτσι η Κομισιόν θα εισηγηθεί στο EuroWorking Group την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης.

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση του πρώτου τμήματος της δόσης, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και ότι ουσιαστικά η διαδικασία περνάει στην κουβέντα για τα 88 προαπαιτούμενα της τετάρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

Σύμφωνα και με τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ελληνικό ζήτημα, στο πλαίσιο των συζητήσεων στο EuroWorking Group σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, βρίσκεται σε θετική τροχιά. Το Πρακτορείο επισημαίνει ότι το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί αύριο το πρωί, στο πλαίσιο των εργασιών του EuroWorking Group.

Νωρίτερα, μετά το πέρας των ολιγοήμερων επαφών με τους θεσμούς στο Χίλτον, πήγες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα ο α” κύκλος συναντήσεων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι συναντήσεις, σύμφωνα πάντα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, ήταν κυρίως οργανωτικής φύσης και περιστράφηκαν γύρω από τα εξής :

• Εντοπίστηκαν και συζητήθηκαν οι τομείς, οι οποίοι είναι περισσότερο απαιτητικοί από τεχνικής απόψεως.

• Συμφωνήθηκε σφιχτό χρονοδιάγραμμα εργασιών και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών, με ορίζοντα τον επόμενο κύκλο συναντήσεων και την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και με ημερομηνία-ορόσημο για την οριστικοποίηση όλων των θεμάτων που αφορούν στη λήξη του προγράμματος, το Εurogroup της 21ης Ιουνίου 2018.

By