Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Με «κάμερα – ρολόι» κατέγραψε τις συνομιλίες ο Χαϊκάλης

Τι είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση του χρηματισμού

kammenos1

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καταγγελία επιχείρησης χρηματισμού και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Περιγράφοντας το προφίλ του μεσάζοντα που προσέγγισε τον κ. Χαϊκάλη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι τον γνώρισε στο γραφείου του Αντώνη Σαμαρά όταν ήταν ακόμη πρόεδρος της Ν.Δ. και πως του έλεγε πως ήταν στέλεχος της Deutsche Bank.

O κ. Καμμένος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο «αυτόδιαφημιζοταν ότι ήταν σύμβουλος και της προηγουμένης κυβέρνησης» και ότι του τον είχε υποδείξει ο Δ. Σταμάτης για να καταθέσει για την υπόθεση των cds.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όταν έφυγε από τη ΝΔ το ίδιο πρόσωπο του είπε ότι θα τον ακολουθήσει και έγραφε στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» αντιμνημονιακά άρθρα.

«Μετά την άνοιξη του 2013 μου ανακοίνωσε ότι θα πιάσει δουλειά στην τράπεζα Πειραιώς […] και τελικά έμαθα απολύθηκε από την τραπεζα τον Ιούλιο», πρόσθεσε.

Όπως έγινε γνωστό, το οπτικό και ακουστικό υλικό αφορά δύο συναντήσεις που είχε ο κ. Χαϊκάλης με το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα – ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Στις συναντήσεις υπήρξε όμως πέραν της τεχνικής και φυσική παρακολούθηση.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων επί μία ώρα και 14 λεπτά τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά πράγματα σε αυτό το βίντεο, αποκαλύπτουν κι άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρας χρηματισμού», τόνισε.

Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 εκατ. ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, ειδική ομάδα της Αστυνομίας βρισκόταν στο σπίτι του βουλευτή των ΑΝΕΛ την ημέρα που επρόκειτο ο μεσάζων να του δώσει τα χρήματα. «Οι αστυνομικοί ήταν έτοιμοι να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω, αλλά δύο λεπτά πριν τη συνάντηση ο μεσάζων του τηλεφώνησε και του ειπε “δεν έρχομαι”», εξήγησε.

By