Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Wall Street κέρδη μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας των ΗΠΑ με την Κίνα να συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον κατά τον επόμενο μήνα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 1,41% στις 26.728,15 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,75%, στις 8.116,83 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,30% στις 2.976,00 μονάδες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών εταιρειών Intel, VanEck Vectors Semiconductor, Advanced Micro Devices rose και On Semiconductor gained 2.6%. Οι τράπεζες J.P. Morgan Chase and Citigroup έκλεισαν με άνοδο άνω του 2% ενώ οι μετοχές της Caterpillar και της Boeing έκλεισαν με άνοδο 3,3% and 1%, αντίστοιχα.

Ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και τα μέρη συμφώνησαν οι συνομιλίες τους για το εμπόριο να επαναληφθούν σε επίπεδο υπουργών στην Ουάσινγκτον «τις προσεχείς εβδομάδες», ανέφεραν οι υπηρεσίες του USTR σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης [τοπική ώρα· ξημερώματα της Πέμπτης ώρα Ελλάδας].

Νωρίτερα, το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας είχε ανακοινώσει ότι οι κορυφαίοι διαπραγματευτές των δύο πλευρών θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους, με σκοπό να συναφθεί διμερής συμφωνία για το εμπόριο «στις αρχές Οκτωβρίου» στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις, που θεωρητικά θα επαναλαμβάνονταν τον τρέχοντα μήνα, θα γίνουν μετά την αμοιβαία επιβολή -από την 1η Σεπτεμβρίου- νέων επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 195.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, αρκετά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 1.000 στις 217.000 την εβδομάδα που έληξε στις 31 Αυγούστου.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση στις 213.000.

Ο μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, μια λιγότερο ευμετάβλητη μέτρηση, ενισχύθηκε κατά 1.500, στις 216.250.

Στα εμπορεύματα, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κατέγραψε πτώση 0,12% στα 56,19 δολάρια το βαρέλι, και ο χρυσός κινήθηκε 2,18% χαμηλότερα στα 1.526,30 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1036 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 10,6 μονάδων βάσης, στο 1,565%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By