Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022

Με λίγο κόσμο η πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 14:30 δόθηκαν και πάλι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας στην κυκλοφορία και οι οδηγοί πήραν μία ανάσα σε μία τόση δύσκολη ημέρα λόγω της απεργίας των Μέσων Μεταφοράς και των μποτιλιαρισμάτων που σημειώνονται από το πρωί.

Η πορεία της ΑΔΕΔΥ στη Βουλή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση απόψε του πολυνομοσχεδίου, ξεκίνησε μετά τις 13:00.

Η συμμετοχή όμως των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδήλωση είναι πολύ υποτονική, αφού τελικά κατάφεραν να συγκεντρωθούν μόλις μερικές εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι

Παρά την περιορισμένη συμμετοχή, οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων, με αποτέλεσμα να γίνει ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, και μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν τραβήξει χειρόφρενο.

Το απόγευμα στις 5 θα γίνει η διαδήλωση στο Σύνταγμα της ΓΣΕΕ και στις 6 στην Ομόνοια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Μπορεί οι συγκεντρωμένοι να είναι λίγοι αριθμητικά, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν φτιάξει φραγμούς με τα ΜΑΤ γύρω από τη Βουλή. Προφανώς σε μία προσπάθεια να μην σημειωθούν τα γεγονότα της Παρασκευής όταν μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησαν να εισβάλουν στη Βουλή.

Πάντως τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια από το νωρίς το πρωί, καθώς αστυνομικοί, αλλά και κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. είχαν φτιάξει έναν «τοίχο» προστασίας στην Ηρώδου Αττικού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ επιχείρησαν να ανέβουν τα σκαλιά της Βουλής και υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνδικαλιστές και τους επικεφαλείς των δυνάμεων της Αστυνομίας. Τελικά ομως οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί επεισόδιο.

Εντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις αστυνομικών που φρουρούν την Βουλή:

(Visited 1 times, 1 visits today)
By