Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν οι αγορές στη Νέα Υόρκη

Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στο Χρηματιστήριο της Wall Street την Τρίτη καθώς τα σημάδια για επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο αναζωπύρωσαν τους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Παρά το αρχικό πτωτικό ξεκίνημα της συνεδρίασης, οι δείκτες ανέκαμψαν, λόγω της είδησης ότι η Κίνα σκοπεύει να αυξήσει τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,28% στις 26.909,43 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με οριακή πτώση 0,04% στις 8.084,15 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με οριακά κέρδη 0,03%, στις 2.979,39 μονάδες.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού στην Κίνα διολίσθησε 0,8% τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση. Τον Ιούλιο είχε υποχωρήσει κατά 0,3%. Η πτώση του ήταν μικρότερη από τις προβλέψεις των οικονομολόγων, που έκαναν λόγο για κάθοδο κατά 0,9%.

Πιέσεις δέχθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι μετοχές των αμερικανικών παραγωγών τσιπ όπως οι Advanced Micro Devices, Nvidia και Applied Materials, καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από την Κίνα.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ΕΚΤ και στη Fed, οι οποίες αναμένεται τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν σε μείωση των επιτοκίων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Apple, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε τα νέα μοντέλα iPhone και iPad, αλλά και τις συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεοπτικού περιεχομένου και βιντεο-παιχνιδιών, σε πολύ φθηνή μηνιαίασυνδρομή, με τις οποίες αναμένεται να ανταγωνιστεί το Netflix και την πλατφόρμα της Disney.

Η εταιρεία θα επενδύσει περισσότερα από $6 δισ. σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming από την 1η Νοεμβρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο έκλεισε με απώλειες 0,52% στα 57,55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολίσθησε 1,09% στα 1.494,60 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολίσθησε έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1041 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κατέγραψε άνοδο 11,3 μονάδων βάσης, στο 1,735%.

Η μετοχή της Ford κατάφερε να μετριάσει τις ενδοσυνεδριακές απώλειες του 5%, κλείνοντας στο -1,36%, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας από τη Moody’s.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By