Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Με μήνυση απαντούν στον Μασκ οι επενδυτές

Με μήνυση με την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς απαντούν οι δυσαρεστημένοι επενδυτές στην ανακοίνωση «βόμβα» του Eλον Μασκ ότι εξετάζει να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αμερικανός επιχειρηματίας δήλωσε την Τρίτη πως η έξοδος από το χρηματιστήριο είναι ίσως το καλύτερο μονοπάτι που θα μπορούσε να ακολουθήσει η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι εξετάζει την αποχώρηση της εταιρείας από τη Wall Street με μια συμφωνία 72 δισ. δολαρίων, η οποία αποτιμά την εταιρεία στα 420 δολάρια ανά μετοχή.

Μετά τις ανωτέρο ανακοινώσεις η μετοχή της Tesla κατέγραψε άλμα 11% φτάνοντας κοντά στα 380 δολάρια και εν συνεχεία ακολούθησε πτωτική πορεία.

Κατόπιν αυτών οι επενδυτές που έχουν θέσεις short στη μετοχή φάνηκαν άκρως δυσαρεστημένοι και κατηγόρησαν τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Tesla gia χειραγώγηση της αγοράς, αφού δεν εξήγησε από πού θα προέλθουν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας. Σύμφωνα με το BBC μάλιστα μήνυσαν τον Ίλον Μασκ με την κατηγορία ότι παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και «φούσκωσε» τεχνητά την μετοχή της Tesla, «εξολοθρεύοντας» τους short-sellers.

Μέχρι στιγμής ούτε ο κ. Μασκ ούτε και η Tesla έχουν κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την μήνυση η οποία σύμφωνα με το BBC κατατέθηκε στο δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By