Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Με παρέμβαση της Εύας Καϊλή το ΝΑΤΟ εγγυάται για τις ισορροπίες στο Αιγαίο

Η Επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Εύα Καϊλή, είχε καταθέσει ερώτηση στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Δρ. Shea, σχετικά με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από Τουρκικά υποβρύχια.

Ειδικότερα, η Ευά Καϊλή, είχε θέσει την εξής ερώτηση: «Κατάφορες παραβιάσεις της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, δημιουργούν κλιμάκωση και ενδεχόμενη αστάθεια στην περιοχή, παρότι υπάρχουν ήδη πολεμικές επιχειρήσεις στα βόρεια της Λιβύης και στα ανοιχτά της Συρίας, με έντονη παρουσία του ΝΑΤΟ, που φαίνεται να αγνοεί η γειτονική μας χώρα. Ανησυχεί το ΝΑΤΟ για τη συνεχή και κλιμακούμενη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από χώρα μέλος της Συμμαχίας».

Ωστόσο στην απάντηση του, το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένα ο Δρ. Shea τονίζει: » το ΝΑΤΟ, διατηρώντας δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου στοχεύει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και στην συμβολή του στην παρακολούθηση των επιχειρήσεων της FRONTEX και δεν αναμένεται να αποχωρήσει σύντομα από το Αιγαίο και τα Ελληνικά σύνορα».

Τέλος ο Δρ. Shea, καταλήγει: «Είναι, λοιπόν, πιθανό να δράσει και πάλι αν χρειαστεί, για την επαναφορά των ισορροπιών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By