Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Με τα «μούτρα» στις Fintech πέφτουν τα funds

Στα ύψη έχουν εκτιναχθεί οι επενδύσεις στις εταιρείες Fintech, τις πολλά υποσχόμενες startups που έρχονται για να αλλάξουν το τοπίο στην ηλεκτρονική τραπεζική και τις διαδικτυακές πληρωμές.

Μέχρι σήμερα έχουν κλείσει το 2017 496 deals παγκοσμίως, με τις Fintech να εξασφαλίζουν συνολικά κεφάλαια 8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας CB Insights που ειδικεύεται στον τεχνολογικό κλάδο.

Μόνο το δεύτερο τρίμηνο, οι Fintech έχουν αντλήσει 5 δισ. δολάρια.

Παρότι στον χώρο των startups έχουν γίνει μεγάλα σκάνδαλα (Uber Technologies) και πολλές νεοφυείς εταιρείες έχουν κάνει δημόσια εγγραφή με υψηλές προσδοκίες και… χαμηλά αποτελέσματα (Blue Apron Holdings Inc, Snap Inc. ), εξακολουθούν να πέφτουν μεγάλα «πακέτα».

Το προηγούμενο τρίμηνο, πέντε νέες startups «γεννήθηκαν» με αποτιμήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τις Clover Health, Robinhood Financial LLC, Avidxchange Inc., Symphony και Tuandaiwang.

Οι εταιρείες venture capital, στις οποίες περιλαμβάνονται 500 startups, έχουν αποδειχτεί ως οι πιο δραστήριες τα πέντε τελευταία τρίμηνο, αν και οι επενδύσεις σε θα «έσπαγαν τα κοντέρ» αν δεν ήταν οι εταιρικοί επενδυτές. Πραγματικά, η συμμετοχή των εταιρειών εκτινάχθηκε στα υψηλά πέντε τριμήνων το δεύτερο τρίμηνο και διαμορφώθηκε στο 30% των παγκόσμιων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Οι startups που κερδίζουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας είναι αυτές που ασχολούνται με τις τεχνολογίες blockchain και bitcoin, καθώς και τα κρυπτονομίσματα. Σημαντικά κεφάλαια κατόρθωσαν να αντλήσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι εταιρείες διαχείρισης πλούτου, οι οποίες είδαν να συρρέουν στον κλάδο τους 200% περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By