Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Με το Όλαντ θα συναντηθεί ο Τσίπρας στο Αμπού Ντάμπι

Στο Αμπού Ντάμπι θα βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έως τις 4 Δεκεμβρίου με αφορμή τη Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στη διάρκεια της επίσκεψή του, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση και με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με το βλέμμα στη διαπραγμάτευση για την β” αξιολόγηση και το χρέος, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για την τριμερή διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, η οποία αντικείμενό της θα έχει την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:

Από σήμερα έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Άμπου Ντάμπι, επ” αφορμή της Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ καθώς και με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)