Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και επανέφερε την σημασία της επίλυσης του Κυπριακού

tsipras-ale

Το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας Κύπρου εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο γιατί «η κυπριακή Εκκλησία στάθηκε στο πλάι των πιο αδύναμων της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια δοκιμάζεται σκληρά από την κρίση και από πολιτικές επιλογές που αδίκως ταλαιπώρησαν την πλειονότητα της μεσαίας τάξης και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Χρυσόστομο για τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και δήλωσε ότι «οι πεφωτισμένοι πνευματικοί ηγέτες πρέπει να προτάσσουν τα στήθη στο μίσος, διότι οι θρησκείες είναι για να ενώνουν του λαούς και όχι να τους χωρίζουν».

Ευχήθηκε παράλληλα να συνεχιστεί η προσπάθεια για τον αναγκαίο διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια εποχή, όπου, όπως είπε, το θρησκευτικό μίσος οδηγεί σε περιπέτειες, με την άνοδο του φονταμενταλισμού και του φανατισμού.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου για θρησκευτική ελευθερία και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρη την Κύπρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψή του και είπε ότι εύχεται να πετύχει στο έργο του, γιατί «η επιτυχία του θα είναι επιτυχία του ελληνικού λαού».

Ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που είχαν αντάλλαξαν απόψεις εφ`όλης της ύλης.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, καθώς και τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν αναχωρήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών: «Ο ηρωισμός και η θυσία των αγωνιστών του κυπριακού αγώνα αποτελεί ανεξίτηλη πηγή έμπνευσης για τον απανταχού Ελληνισμό. «Το όραμα των αγωνιστών της ελευθερίας για μια Κύπρο ενωμένη και ελεύθερη από στρατεύματα κατοχής παραμένουν όσο ποτέ επίκαιρα. Το ίδιο και ο πόθος μας να δούμε τον κυπριακό λαό ελεύθερο και ενωμένο ξανά να κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία».

By