Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Με τον πρόεδρο της Alibaba και της ΖΤΕ συναντήθηκε ο Αλέξης τσίπρας

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, οι τουριστικές ροές από την Κίνα και η τεχνολογική ανάπτυξη

tsipras-sanghai

Συνάντηση με τον πρόεδρο του διεθνούς κολοσσού Alibaba Τζακ Μα, είχε το πρωί στη Σαγκάη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η δραστηριοποίηση της εταιρείας στην Ελλάδα, γεγονός που θα δώσει σε παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, στόχος της συνεργασίας είναι:

  • Η επιμόρφωση των Ελλήνων επιχειρηματιών στις online υπηρεσίες.
  • Η τόνωση των εξαγωγών από ελληνικές επιχειρήσεις στην Κίνα. Όπως ανέφερε ο Τζακ Μα αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στην τεράστια κινεζική αγορά και όχι η εισαγωγή κινεζικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και η ενίσχυση της τουριστικής κίνησης από την Κίνα προς την Ελλάδα. Ο Τζακ Μα που ήρθε από τις ΗΠΑ στη Σαγκάη ειδικά για να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα μπορεί να ανέβει από τους 130.000 στο 1.000.000. Όπως είπε, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διευκολυνθεί η χορήγηση βίζας στους Κινέζους τουρίστες.

Το πρόβλημα που υπάρχει, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Alibaba, είναι ότι πρέπει να συμφωνηθεί να γίνεται δεκτή στην Ελλάδα η ειδική κάρτα Alipay, με την οποία η εταιρεία εφοδιάζει τους Κινέζους τουρίστες για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.

Η Αlibaba ειναι μια πλατφόρμα διαδικτυακών πωλήσεων που είναι προσανατολισμένη σε μικρές επιχειρήσεις και

ειδικά σε νέους επιχειρηματίες που ξεκινούν start up εταιρίες. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται 10 εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα για τις κινεζικές εταιρείες υπογράμμισε ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του ομίλου ΖΤΕ και τη συνάντησή του με την πρόεδρο της εταιρείας στη Σαγκάη.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η ελληνική αγορά αποκτά νέο ενδιαφέρον για την Κίνα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προηγμένη τεχνολογία, καθώς οι κινεζικές εταιρίες μπορούν να επεκτείνουν, μέσω της Ελλάδας, τις δραστηριότητές τους στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΖΤΕ ενός κινεζικού κολοσσού στο χώρο της τεχνολογίας 

«Η Ελλάδα έχει δύο μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: τη γεωγραφική της θέση και το υψηλής ειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό της. Αυτά τα δυο πλεονεκτήματα καθιστούν την Ελλάδα ελκυστική για μια στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία σας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες δίνει προστιθέμενη αξία, ενισχύει την απασχόληση και συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΖΤΕ τόνισε ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται 14 χρόνια στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως τον τελευταίο χρόνο το οικονομικό περιβάλλον στη χώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Η κινεζική εταιρεία θεωρείται παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεπικοινωνίες και είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας.

Συμφωνία ΖΤΕ – Forthnet

Παρουσία του Πρωθυπουργού υπεγράφη στη Σαγκάη μνημόνιο συνεργασίας της ΖΤΕ με την ελληνική Forthnet για την κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης δικτύων νέας γενιάς (NGAs) υπερυψηλών ταχυτήτων.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)