Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου ο αντικαταστάτης του Κάμερον

Τι αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Συντηρητικού Κόμματος

kameron

Συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας, μετά και από το αρνητικό για την ηγεσία του αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος και την παραίτηση του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που το ακολούθησε.

Η «Commmitee 1922» αποφάσισε ότι ο νέος αρχηγός των Τόρις θα πρέπει να έχει εκλεγεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, σε μια ομολογουμένως σύντομη προεκλογική διαδικασία που σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές ευνοεί το φαβορί της κούρσας, Μπόρις Τζόνσον.

Η αρμοδία επιτροπή αποφάσισε επίσης τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για το ανώτατο αξίωμα του Συντηρητικού Κόμματος, η οποία θα ανοίξει την ερχόμενη Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί σε μία μόλις ημέρα, με διορία δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη.

Μέχρι στιγμής, δυο στελέχη των Τόρις έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι, ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου Τζόνσον και η υπουργός Εσωτερικών Τερέσα Μέι, ενώ και κάποιοι ακόμη υπουργοί δείχνουν να το σκέφτονται όπως η Άντρεα Λίντσομ, που κατέχει το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Συντηρητικού Κόμματός και όμοια με την τελευταία εκλογή Προέδρου τους το 2005, οι βουλευτές των Τόρις θα ψηφίζουν ανάμεσα στους υποψηφίους μέχρι να απομείνουν δυο τελικοί υποψήφιοι, οι οποίοι έπειτα θα αναμετρηθούν στην προτίμηση των μελών του κόμματος, τα οποία και θα έχουν την τελική εκλογή.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By