Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Mega deal στις αστικές μετακινήσεις από Daimler και BMW – Πώς επηρεάζεται η BEAT

Προχωράμε σε νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και μάρκετινγκ σημειώνει ο Νίκος Δρανδάκης.

Έναν νέο παγκόσμιο «παίκτη» στον χώρο των αστικών μετακινήσεων δημιουργούν οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας. Daimler και BMW ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει και 14 θυγατρικές τους, μεταξύ των οποίων και η ελληνική BEAT.

«Στην ΒΕΑΤ δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε λειτουργικό επίπεδο ή στην εμπορική ονομασία», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BEAT, Νίκος Δρανδάκης και προσθέτει: «Αυτό που αλλάζει, είναι ότι με την από κοινού υποστήριξη των στρατηγικών επενδυτών μας BMW και Daimler, θα έχουμε πλέον μία ακόμα καλύτερη βάση για μελλοντική ανάπτυξη».

Σύμφωνα με τον κ. Δρανδάκη η συγχώνευση αυτή θα επιτρέψει στην ΒΕΑΤ να συνεχίσει την στρατηγική ανάπτυξης στη Λατινική Αμερική και να προχωρήσουμε σε νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, τεχνολογία και μάρκετινγκ. «Η ΒΕΑΤ έχει σήμερα περισσότερους από 500 εργαζόμενους, 250.000 συνεργαζόμενους οδηγούς και αναπτύσσεται ταχύτατα σε Περού, Χιλή και Κολομβία. Αυτό το μήνα λανσάραμε με επιτυχία την υπηρεσία μας στο Μεξικό και σκοπεύουμε να επεκταθούμε σε περισσότερες πόλεις μέσα στο 2019», αναφέρει ακόμη ο επικεφαλής της εταιρείας που εξαγοράστηκε το 2017 από τον όμιλο της Daimler.

Τι περιλαμβάνει η συνεργασία Daimler – BMW

Οι δύο εταιρείες προχωρούν στη δημιουργία μιας κοινής ενιαίας πλατφόρμας για τη διαμεσολάβηση μεταφορικού έργου αλλά και την ανάπτυξη εφαρμογών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, την έξυπνη στάθμευση και τις μεταφορές με πολλά διαφορετικά μέσα στις πόλεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση οι δύο εταιρείες θα επενδύσουν από 1 δισ. ευρώ με στόχο να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει λύσεις μετακίνησης με αυτόνομα, ηλεκτρικά οχήματα. Για τον σκοπό αυτό ενώνουν τις θυγατρικές και τα προϊόντα τους που σήμερα εξυπηρετούν περί τα 60 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως σε πέντε κοινοπραξίες.

Ειδικότερα, η REACH NOW θα προσφέρει λύσεις μετακίνησης μέσω μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει στον χρήστη να μετακινείται με διάφορα μέσα: Από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έως ταξί, αυτοκίνητα και ηλεκτρικά ποδήλατα. Η CHARGE NOW θα δημιουργήσει ένα δίκτυο σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Η PARK NOW θα αναπτύσσει εφαρμογές που θα διευκολύνουν την στάθμευση οχημάτων: Από την εύρεση θέσης στάθμευσης έως τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Η FREE NOW θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης από ταξί, προσωπικούς σοφέρ και ηλεκτρονικά σκούτερ. Και τέλος η SHARE NOW θα επιτρέπει στους χρήστες τους να νοικιάζουν οχήματα μέσω του smartphone τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By