Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά

Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από το ξημέρωμα – Κοντά στα σπίτια στον Καραβάδο η φωτιά – Στην περιοχή Αλειματάς το δεύτερο μέτωπο, καίει ακόμα η φωτιά στα Σιμωτάτα

Σε εξέλιξη ήταν όλη την νύχτα οι μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στην νότια Κεφαλονιά. Στο χωριό Καραβάδος οι φλόγες βρίσκονται κοντά στα σπίτια, δεν χρειάστηκε όμως να εκκενωθεί το χωριό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Στον Αλειματά, ανάμεσα από τα χωριά Πάστρα και Σκάλα, η φωτιά καίει αγροτολιβαδικές εκτάσεις, χωρίς να απειλεί οικισμούς, ενώ από τα ξημερώματα επιχειρεί ρίψεις ένα ελικόπτερο. Στο νησί εξάλλου καίει από την Τετάρτη και η φωτιά στα Σιμωτάτα, που έχει μεν καλύτερη εικόνα αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.

Κανένα σπίτι δεν έπαθε ζημιά από την φωτιά, καθώς οι πυροσβέστες πρόλαβαν κάθε περιστατικό, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας.

Το μέτωπο του Καραβάδου προς στιγμήν απείλησε την Μονή Αγίου Ανδρέα, μια από τις ιστορικότερες της Κεφαλονιάς, όμως οι άνεμοι άλλαξαν κατεύθυνση και δεν υπήρξε πρόβλημα.

Στην συγκεκριμένη φωτιά επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στο μέτωπο του Αλειματά βρίσκονται 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Και για σήμερα στην Κεφαλονιά, όπου το τελευταίο διάστημα καθημερινά ξεσπούν φωτιές, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός και το επίπεδο συναγερμού «3», σύμφωνα με την πολιτική προστασία.

Πηγή: kefalonitikanea.gr, kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr

By