Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μεγάλος Περίπατος: Ξεκίνησαν εργασίες για την επαναφορά λωρίδας κυκλοφορίας στην Πανεπιστήμιου

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Πανεπιστημίου για την απόδοση μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα, περιορίζοντας, έτσι, τον «Μεγάλο Περίπατο», από τις 21 Αυγούστου.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, έπειτα από σχετική εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

«Εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης.

Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης στην εισήγησή του ανέφερε ότι θα δοθεί αυτή η πρόσθετη λωρίδα, όπου το επιτρέπει ο σχεδιασμός ώστε τα ΙΧ να συνεχίσουν να κινούνται σε τρεις λωρίδες, ενώ θα έμεναν σε δύο όταν λειτουργούσε η λεωφορειολωρίδα. Επιπλέον, η λεωφορειολωρίδα θα προστεθεί δίπλα στις τρεις για τα ΙΧ, προφανώς αφαιρώντας χώρο από τις λωρίδες που βάφτηκαν για να τις χρησιμοποιούν οι πεζοί και τα ποδήλατα. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνει μία λωρίδα για πεζούς και ποδήλατα.

Υπενθυμίζεται ότι σε μεγάλο μέρος της Πανεπιστημίου, ο χώρος για πεζούς και ποδήλατα είναι εξαρχής μια λωρίδα οπότε εκεί δεν αλλάζει κάτι.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By