Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024

Μεϊμαράκης: Η ευθύνη της ιστορίας ειναι αρκετά μεγάλη για όλους

Υπαινιγμούς για την ομιλία του Τσίπρα ως προς τις αναφορές του στον κ. Τσακαλώτο αλλά και την αιτούμενη συναίνεση άφησε ο Β. Μείμαράκης

meimarakis600ii_3103

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε στην ομιλία του μία ιστορική αναδρομή σε όλη τη κυβερνητική θητεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. έ

Έκανε εκτενή αναφορά στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στον τρόπο και στη διαδικάσια με την οποία έγινε.

Μίλησε για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η οικονομία και πως αυτά δεν λύνονται με δημοψηφίσματα αλλά με τόλμη και με ευθύνη την όποια παίρνει ένας ηγέτης.

Τόνισε πως η διαπραγμάτευση είναι ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς εκείνη διαφώνησε με την πρόταση που κατατέθηκε στο συμβούλιο των αρχηγών για τη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης άρα η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για το τι θα γίνει στο eurogroup.

«Πονέσαμε αρκετές φορές όταν ήταν να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις κόντρα στις ιδεολογίες μας» είπε αναφερόμενος στο παρελθόν και μίλησε για όλα όσα αντιμετώπισε η σημερινή αντιπολίτευση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στο τέλος της ομιλίας του τόνισε πως είναι «μαζί με την αγωνία των πολιτών» μαζί με την κυβέρνηση για να μείνει η χώρα στο ευρώ.

«Γράφουμε την ιστορία σήμερα, ξεκαθαρίζουμε την ιστορία σήμερα. Πολλά μας χωρίζουν αλλά μας ενώνει η Ελλάδα, η Ευρώπη και η πορεία της στο ευρώ για αυτό η Νέα Δημοκρατία εγγυάται τη πορεία αυτή» είπε στο τέλος της ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.