Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Μεϊμαράκης: Με τα πουκάμισα έξω και στιλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις

Καρφιά του προέδρου της ΝΔ με αποδέκτη τον πρώην ΥΠΟΟΙΚ Γιάνη Βαρουφάκη

meimarakis

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησε η συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το προεδρείο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στις πρώτες κουβέντες που αντάλλαξαν, ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τι εικόνα έχει από την διαπραγμάτευση.

«Δεν έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση. Μάλλον εσείς έχετε καλύτερη ενημέρωση», ήταν η απάντηση του κυρίου Μεϊμαράκη.

«Διαπιστώσαμε από τη βοήθεια που προσφέραμε πως το να βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μαζί και να ενισχύουν τη διαπραγμάτευση είναι πολύ σημαντικό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα που έχουμε», είπε ο κύριος Παναγόπουλος.

«Πράγματι. Όπου πηγαίναμε με σοβαρά επιχειρήματα και με ενίσχυση των τριτοβάθμιων οργανώσεων στην διαπραγμάτευση το κερδίζαμε. Εκπέμπεις αξιοπιστία. Όπου πας χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, με στιλ χαβαλέ, δεν μπορείς να πείσεις. Όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις», απάντησε ο κύριος Μεϊμαράκης.

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας νωρίτερα είχε συνάντηση και με τα προεδρεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) στην οποία συζητήθηκε θέμα που απασχολεί τα Σώματα Ασφαλείας με βάση το νέο ασφαλιστικό.

«Είμαστε η μόνη εργασιακή ομάδα που θα φτάσει τα 50 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος ο οποίος προσέθεσε πως με επιχειρήματα έδειξαν στον κύριο Μεϊμαράκη ότι ο Έλληνας αστυνομικός είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός αδικημένος.

«Οι σημερινοί κυβερνώντες όχι μόνο αθέτησαν πλήρως και τις προεκλογικές και τις μετεκλογικές δεσμεύσεις, αλλά αντιθέτως φέρνουν και ένα μνημόνιο λαιμητόμο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ Ιωάννης Κατσιαμάκος που όπως τόνισε αν εφαρμοστούν ακριβώς όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους αστυνομικούς θα φτάσουν στα 62 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος όρος εργασίας τους θα είναι 40,42 ή και 45 χρόνια.

Ο κύριος Κατσιαμάκος ανέφερε ότι ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΝΔ να δει αυτό το θέμα και πως ο κύριος Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε να προσπαθήσει και σε συνεννόηση με τους θεσμούς και την κυβέρνηση να δοθεί η πρέπουσα λύση.

(Visited 1 times, 1 visits today)