Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Μεϊμαράκης: «Θα εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή»

«Πρέπει όμως να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο»

meimarakis 01

«Πιστεύω βαθιά ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος από αυτή τη Βουλή. Πρέπει όμως να είστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» ανέφερε ο κ. Μειμαράκης προς τα στελέχη της Ν.Δ. στη Φθιώτιδα όπου ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. για τα 40 χρόνια του κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα δημοσκοπικά ευρήματα και κυρίως σε εκείνα που προσδιορίζουν ότι οι πολίτες επιθυμούν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμα και οι βουλευτές που είναι ταλαντευόμενοι υπολογίζουν πολύ τις δημοσκοπήσεις οι οποίες αποτυπώνουν με μεγάλα ποσοστά την θέληση του λαού να προκύψει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τα στελέχη ενεργή συμμετοχή όλο το διάστημα και τους ζήτησε να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με την εκλογική βάση. Μάλιστα τους ζήτησε να εγκαινιάσουν επαφές και εξορμήσεις σε όλα τα χωριά καθώς, όπως ανέφερε, «η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν επιθυμεί εκλογές σ΄ αυτή τη φάση» προσθέτοντας: «Είναι θετικό για τον τόπο να προκύψει Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ισχυρή πλειοψηφία» ενώ ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει στο αν τελικά είναι αισιόδοξος για την συγκέντρωση των 180 βουλευτών στην τρίτη ψηφοφορία. Μάλιστα ο κ. Μεϊμαράκης όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα από το Μαξίμου ήταν μεταξύ των στελεχών της περιοχής όπου και τους ανακοίνωσε τις εξελίξεις, χωρίς να τις σχολιάσει, αλλά λίγο μετά ενημέρωσε γι΄ αυτές τις εξελίξεις τους συγκεντρωμένους.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία διαδρομή της Ν.Δ. σημειώνοντας ότι «δεν δημιουργήσαμε εμείς την κρίση αλλά την κληρονομήσαμε» όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ενώ επεσήμανε τη διαχρονική και συνεπή, όπως είπε, πορεία της Ν.Δ., τονίζοντας πως «δεν ήταν ό,τι καλύτερο για εμάς να κυβερνήσουμε με μνημόνια». Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την ενεργοποίηση της εκλογικής βάσης καθώς έχει διαπιστώσει και ο ίδιος ότι «υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου» όπως χαρακτηριστικά είπε, ζητώντας από τα κομματικά στελέχη να προσεγγίσουν αυτή τη δεξαμενή καθώς όπως εκτίμησε «αυτή η δεξαμενή είναι πολύ κοντά σε εμάς».

Απέφυγε να σχολιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όμως σημείωσε ότι «και στο παρελθόν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πείστηκαν από το «λεφτά υπάρχουν». «Θέλω να πιστεύω ότι σ΄ αυτή τη φάση δεν πρόκειται να πειστούν με παρόμοια συνθήματα. Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει στο παρελθόν» κατέληξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By