Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μεϊμαράκης – Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης θετικοί στη διεξαγωγή ντιμπέιτ

«Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι» δηλώνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας

tzitzikostasA

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, δηλώνει θετικός στην πιθανότητα συμμετοχής σε ντιμπέιτ μεταξύ του ίδιο και των άλλων υποψηφίων, μετά την πρόσκληση από την ΕΡΤ.

Συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα σημειώνουν ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι «ανοιχτός» σε κάθε πρόταση που διευκολύνει τον δημόσιο διάλογο για την ανάδειξη των θέσεων των υποψήφιων προέδρων.

Μάλιστα, όπως προσθέτουν, ο κ, Τζιτζικώστας έχει καταθέσει πρόταση για τη διεξαγωγή τουλάχιστον πέντε θεματικών διασκέψεων. «Συμφωνούμε και με τη διεξαγωγή debate εφόσον το αποδέχονται όλοι οι υποψήφιοι» καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Υπέρ της πρότασης της ΕΡΤ φαίνεται ότι τάσσονται τόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη σχολιάζουν ότι η πρόταση δεν είναι αρνητική, σπεύδοντας ωστόσο, να επισημάνουν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει πρώτα να εξεταστεί μεταξύ των υποψηφίων και της ΚΕΦΕ.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι η πρόταση του κ. Μεϊμαράκη περιλαμβάνει τη διεξαγωγή δύο ή περισσότερων, θεματικών συνδιασκέψεων- όπως άλλωστε προτείνει και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από το «στρατόπεδο» του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεργάτες καθιστούν σαφές ότι η πρόσκληση του κ. Ταγματάρχη τους βρίσκει σύμφωνους και επισημαίνουν ότι στηρίζουν τη διεξαγωγή του debate, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

By