Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Μελάς: Θα προετοιμάσουμε το έδαφος για τους επόμενους

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Αγροτικής Ανάτυξης

melas1

Ο απελθών υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ενημέρωσε τον αντικαταστάτη του, Δημήτρη Μελά, για τα βασικά, τρέχοντα, ζητήματα που άπτονται του αγροτικού τομέα κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 μ.μ.

Όπως τόνισε ο κ. Μελάς, θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση και διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων και εξελίξεων, προκειμένου να προετοιμαστεί ομαλά το έδαφος για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Ο κ. Αποστόλου παρέδωσε στον κ. Μελά τον κατάλογο των προγραμματισμένων πληρωμών προς τους δικαιούχους αγρότες για το μήνα Σεπτέμβριο, συνολικού ύψους 229 εκατ. ευρώ, για τις οποίες έχουν ήδη δεσμευθεί τα αντίστοιχα ποσά, ενώ τον ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που αφορά στις βοσκήσιμες γαίες αλλά και το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που βρίσκεται σε τελική μορφή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης προκειμένου να αναρτηθεί για διαβούλευση.

Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Αποστόλου, το νέο θεσμικό πλαίσιο των αγροτικών συνεταιρισμών επιχειρεί να ανατρέψει δημιουργικά μια απαξιωμένη κατάσταση που συνεχίζει να οδηγεί σε ουσιαστική ατροφία και μαρασμό ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των αγροτών.

Σε ό,τι αφορά το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020, το οποίο προβλέπει 4,7 δισ. ευρώ κοινοτικής συμμετοχής, έχει κατατεθεί προς διαβούλευση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίσης κατατεθεί και το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας για την περίοδο 2014-2020, δημόσιας δαπάνης 524 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αποστόλου, καλωσορίζοντας τον κ. Μελά στο υπουργείο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει και πάλι το χώρο της πρωτογενούς παραγωγής και θα είναι αποτελεσματικός.

Από την πλευρά του ο κ. Μελάς σημείωσε ότι, αν και ο ρόλος του προσδιορίζεται από την ιδιότητα της κυβέρνησης, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει η καλύτερη δυνατή διαχείριση και διεκπεραίωση σημαντικών θεμάτων και εξελίξεων, προκειμένου να προετοιμαστεί ομαλά το έδαφος για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις στο υπουργείο, με τελευταία αυτή του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By