Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ ζητά την επαναπρόσληψή του στον δήμο Καβάλας

Ο δράστης υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

sumvoulio tis epikrateias-ste

Την ακύρωση της ποινής που του είχε επιβληθεί, κάτι που σήμανε και την οριστική απόλυσή του από τον δήμο Καβάλας, ζητάει μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ.

Ο δράστης, που εκτίει ποινή 21 ετών για οκτώ βαριά κακουργήματα, υπέβαλλε σχετικό αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην προσφυγή του, μιλά για παραβίαση του συνταγματικά προστατευόμενου τεκμηρίου της αθωότητας και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς η απόλυσή του έγινε μετά την καταδίκη του από τα δικαστήρια για τη συμμετοχή του στην συμμορία με τα καλάσνικοφ.

Ο Δήμος Καβάλας μετά την καταδίκη παρέπεμψε τον πρώην εργαζόμενο στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-θράκης, το οποίο έκρινε ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της «εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής» και του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης (απόλυσης).

Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου ένα χρόνο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης επέβαλε ποινές που συνολικά ανέρχονται στα 356 έτη κάθειρξης, σε 19 άτομα τα οποία καταδικάστηκαν ως μέλη της «συμμορίας με τα καλάσνικοφ», ενώ 12 αθωώθηκαν.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν 150 κατηγορίες για αδικήματα, μεταξύ των οποίων συμμετοχή σε ένοπλη συμμορία που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ATM, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By