Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μενδώνη για Ακρόπολη: Τα αντιπλημμυρικά έργα σταμάτησαν την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

Στο «πάγωμα» των αντιπλημμυρικών έργων την περίοδο 2015-19 απέδωσε τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη η κυρία Λίνα Μενδώνη ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι μελετώνται επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας για τον κρατικό προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε «για τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Ακρόπολη πρέπει να απολογηθούν όσοι σταμάτησαν έργα και αντιπλημμυρικές μελέτες το 2015. Και τώρα που για πρώτη φορά γίνονται πλήρεις υδραυλικές μελέτες και έργα απορροής ενοχλούνται επειδή παράγεται έργο».

Στις αναφορές τις υπουργού αντέδρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τις πλημμύρες στην κυβέρνηση ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην κυρία Μενδώνη για την διάταξη που προβλέπει τον μακροχρόνιο δανεισμό μουσειακών συλλογών. «Κάνετε τους ντίλερ των ελληνικών αρχαιοτήτων» είπε.

«Γιατί είστε τόσο αντίθετοι και φοβικοί με την εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού; Η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη πολιτισμού. Εσείς εκπροσωπείτε την εσωστρέφεια» απάντησε η κυρία Μενδώνη.

Για το ίδιο θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας: «Σύμφωνα με την πρωτοβουλία του υπουργείου, δύνανται τα μουσεία μας να εκθέτουν τον πλούτο των ευρημάτων των τους που βρίσκονται σε κούτες και αποθήκες στο εξωτερικό μέσα από συμφωνίες και εγγυήσεις.

Εμείς την επικροτούμε καθώς με δικές μας παρεμβάσεις μπήκαν επιπρόσθετες εγγυήσεις. Οι αρχαιότητές μας είναι οι πρεσβευτές μας. Η λογική του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε 400 μουσεία σε κάθε πόλη δεν βγάζει πουθενά».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By