Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Μαίνεται ο εμφύλιος Παππά – Ζωής

Καλά κρατάει η φιλονικία των δύο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζουν πλέον ως ξένοι στο ίδιο κόμμα

konstantopoulou-zoi-kanali

Άσβεστη και με πολλές συνέχειες παραμένει η κόντρα του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή τις θητείες των μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και την παρελκυστική τακτική που χρεώνει ο υπουργός στην πρόεδρο της Βουλής για την «εκκαθάριση» του τηλεοπτικού τοπίου.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο Νίκος Παππάς εξέδωσε χθες το βράδυ σκληρή ανακοίνωση γεμάτη αιχμές εναντίον της Ζ. Κωνσταντοπούλου και όσων υποστήριξε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ως «απολογισμό» του έργου της.

«Η αδιαφάνεια, η εν μία νυκτί αδειοδοτήσεις, οι εκκωφαντικές σιωπές των υπευθύνων οι διαρκείς σχεδόν σιωπηρές ανανεώσεις αδειών και θητειών, δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνεχιστούν. Καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα καθώς και όλα τα πολιτικά κόμματα να συμβάλλουν, ώστε να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο με όρους ευρείας πολιτικής συναίνεσης. Αυτό είναι που υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Σε καμία περίπτωση δεν το υπηρετεί η διαιώνιση του τρέχοντος καθεστώτος», ανέφερε μεταξύ άλλων σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παππάς, «φωτογραφίζοντας» την πρόεδρο της Βουλής.

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Απηχεί προσωπικές απόψεις»

Από πλευράς της, η πρόεδρος της Βουλής είχε δηλώσει νωρίτερα -εξ ου και η αντίδραση του υπουργού Επικρατείας- ότι η άποψη του κ. Παππά πως είναι λήξασες όλες οι θητείες των μελών του ΕΣΡ, είναι και προσωπική και επικίνδυνη.

«Έπρεπε επίσης να ξεκαθαριστεί αυτό που ακούστηκε σε άλλο φόρουμ από πλευράς του κ. Παππά. Ότι θεωρεί λήξασες όλες τις θητείες των μελών του ΕΣΡ. Αυτό επειδή ειπώθηκε κατά αυτόν τον τρόπο -με ταυτόχρονη προσβλητική αναφορά άλλου προσώπου- επειδή αυτή δεν είναι μια αδιάφορη τοποθέτηση αλλά έχει άλλες συνέπειες, δηλαδή σημαίνει ότι απο το 2012 όλες οι ανεξάρτητες αρχές λειτουργούν παράνομα. Και μια τέτοια ερμηνεία δεν σημαίνει απλώς ότι αντικαθίστανται όλα τα μέλη, το κυριότερο που σημαίνει μια τέτοια προσέγγιση είναι ότι ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από αυτές τις αρχές διαρκούσης αυτής της περιόδου. Είναι δηλαδή μια βόμβα για το δημόσιο ταμείο μια τέτοια προσέγγιση. Είναι ένα γεγονός που θα χαροποιήσει όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν πρόστιμα από τις ανεξάρτητες αρχές. Και δεν είναι μόνο το ΕΣΡ είναι και άλλες αρχές. Θεώρησα ότι δεν μπορεί μια τέτοια ερμηνεία ούτε να επισείεται σε βάρος των ανεξαρτήτων αρχών ούτε να σέρνεται ούτε να μην διευκρινίζεται. Έπρεπε να αποσαφηνιστεί στη Διάσκεψη αν είναι η θέση της κυβέρνησης. Ο κ. Παππας δήλωσε πως είναι δική του ερμηνεία. Ο κ. υπουργός μας είπε ρητά ότι δεν είχε κάποια εισήγηση για αυτό. Εγώ όπως ήταν υποχρέωσή μου επεσήμανα ότι αυτή η ερμηνεία δεν έχει ποτέ υποστηριχθεί από το 2012 από κανέναν θεσμικό φορέα. Τέλος επεσήμανα ότι ποτέ μέχρι σήμερα ούτε και η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει μια τέτοια ερμηνεία, αντίθετα στο επίσημο έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών υποστηρίζεται η ακριβώς αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή οι θητείες που είναι ενεργές δεν αμφισβητούνται.

(Visited 1 times, 1 visits today)