Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

menoumemazi.gr: Φτιάξε προφίλ και βρες συγκάτοικο

Ξεχάστε τις αγγελίες στην εφημερίδα, μπείτε στο Διαδίκτυο για να βρείτε συγκάτοικο

menoume_mazi800

Καθώς διανύουμε δύσκολες εποχές και τα έξοδα είναι πολλά, όλοι αναζητούν έναν τρόπο για να μειώσουν τα έξοδά τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις. Μία λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η συγκατοίκηση. Το κόστος διαβίωσης μοιράζεται στα δύο ελαφρύνοντας το πορτοφόλι.

Αλλά που να βρεις κανείς συγκάτοικο. Μέσω γνωστού ή μέσω αγγελίας; Στη σημερινή εποχή των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης είναι εύκολο να γνωρίσεις κανείς κόσμο. Ακόμη πιο εύκολο αν γνωρίσει κόσμο μέσα από μία σελίδα ειδικά αφιερωμένη στην αναζήτηση συγκατοίκων. Το menoume.gr είναι μία τέτοια ιστοσελίδα, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους αναζητούν συγκάτοικο να βρουν κάποιον με αντίστοιχα ενδιαφέρονται και προτιμήσεις.

Η κ. Ρούλα Τσιμαρά από το menoume.gr μίλησε στο The Paper για όσα προσφέρει η ιστοσελίδα.

– Πως προέκυψε η ιδέα για το site; Πόσα άτομα δουλεύουν;

Η στέγαση είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο απαιτητικές οικονομικά ανάγκες. Το μοίρασμα των εξόδων μέσω της συγκατοίκησης είναι μια πολύ οικονομική αλλά και ευχάριστη λύση στο στεγαστικό, όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για τους νέους που ζουν ακόμα με την οικογένειά τους. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένη αυτή η ιδέα όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οικονομικά οι ενοικιαστές, αλλά και οι ιδιοκτήτες. Εδώ ακριβώς έρχεται το menoumemazi.gr, για να βγάλει από τη δύσκολη θέση τόσο τους μεν όσο και τους δε!

Το menoumemazi.gr είναι το πρώτο social website που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να βρουν τον καταλληλότερο συγκάτοικο σε όλη την Ελλάδα, πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους και με έναν τρόπο άμεσο και πρακτικό. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να καταχωρήσουν τα ακίνητά τους για να βρουν κατάλληλους ενοικιαστές. Και όλα αυτά χωρίς κανένα κόστος.

Το menoumemazi είναι μεν ψηφιακή πλατφόρμα αλλά παρέχει και τη δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια. Έτσι, 2 διαχειριστές βρίσκονται διαρκώς συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα για άμεση ανταπόκριση στα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά αιτήματα των χρηστών. Παράλληλα ένας από τους τεχνικούς μας είναι σε πάντα ετοιμότητα για όποιο τεχνικό ζήτημα τυχόν προκύψει.

– Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό;

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θεαματική από τις πρώτες κιόλας ημέρες, όπου μετρήσαμε περισσότερες από 200 εγγραφές σε διάστημα 5 ημερών. Σήμερα διανύουμε τον 4ο μήνα του menoumemazi.gr στον ηλεκτρονικό “αέρα”και βρίσκονται πάνω 1.400 χρήστες εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα.

flatmates648_281013

– Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή συγκατοίκου;

Μέσα από το menoumemazi.gr ο καθένας μπορεί να θέσει τα δικά του κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου συγκάτοικου. Η πλατφόρμα του menoumemazi παρέχει στον χρήστη όλα τα αναγκαία εργαλεία ώστε να κάνει αναζήτηση για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αφορούν τον μελλοντικό του συγκάτοικο, όπως το φύλο, η ηλικία, η απασχόληση, η γλώσσα, καθώς και πιο εξεζητημένες πληροφορίες, όπως το κάπνισμα ή η κατοχή κατοικιδίου. Έτσι, δε λειτουργεί απλώς ως μια απρόσωπη «μηχανή αναζήτησης», αλλά ως ένα μέσο κοινωνικοποίησης, φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους με κοινά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα.

– Τι επισκεψιμότητα έχετε;

Ο μέσος όρος είναι 10 με 20 εγγραφές την ημέρα και 500-600 επισκέψεις ημερησίως.

– Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί ο ενδιαφερόμενος;

Για να εγγραφεί κάποιος στο menoumemazi.gr χρειάζεται μόλις 2 λεπτά και είναι απολύτως δωρεάν! Από τη στιγμή που θα κάνει κάποιος sign up, έχει στη διάθεσή του όλες τις πληροφορίες που παρέχουν οι άλλοι χρήστες, χωρίς κάποια χρέωση για πλήρη πρόσβαση σε αυτές.

– Οι υποψήφιοι συναντιούνται νωρίτερα;

Η πλατφόρμα του menoumemazi.gr επιτρέπει στο χρήστη να βρει συγκάτοικο με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει ο μελλοντικός συγκάτοικος. Αρχικά λοιπόν, συναντιούνται σε ψηφιακό περιβάλλον. Αν στη συνέχεια προκύψει και μια φυσική συνάντηση γνωριμίας μεταξύ τους, σημαίνει ότι ο σκοπός του menoumemazi.gr έχει κατά πάσα πιθανότητα ήδη συντελεστεί!

(Visited 1 times, 1 visits today)
By